TEČAJ MASAŽE DOJENČKOV

Povabilo vsem staršem na TEČAJ MASAŽE DOJENČKOV (od 0-12 mesecev) v Ljubljani – Center Premik. Pričnemo že v ponedeljek, 29. avgusta 2022 dopoldan.

Tečaj obsega 5 srečanj, in sicer v razmiku enega tedna. Vsako srečanje pa traja od 60 do 90 minut.

PRIJAVE prosim pošljite na mail: SanjaSdance@gmail.com najkasneje do petka 26. 8., kjer prejmete vse ostale informacije glede srečanj.

Vodja tečaja: Sanja Majerle

Izkušnje udeležencev:

»Tečaja sem se udeležila s svojo 3 mesečno hčerko. Po koncu tečaja sem že opazila spremembe pri hčerki, hitreje se je umirila tudi tekom dneva in zvečer je hitreje zaspala, tudi čez dan sem opazila več sproščenosti ne samo pri njej, tudi pri sebi, saj je tempo in konstantna skrb ter premalo spanca zame res izziv. Všeč mi je bila sama pomirjujoča glasba, vodenje in čuteč odnos voditeljice do vseh nas.«
– Mamica po zaključenem tečaju masaže dojenčka

V 5 srečanjih se boste naučili starši zmasirati svojega dojenčka po mednarodnem certificiranem pristopu IAIM pod vodstvom certificirane inštruktorice za masažo dojenčkov.

Začeli boste bolje spoznavati ‘jezik’ svojega dojenčka, zasidrali občutek varnosti, ki mu nudite z dotikom. Spoznali boste kako vsi ti dotiki vplivajo in imajo poseben pečat v prvih nekaj tednih in mesecih otrokovega rojstva in dojenčkovega razvoja na čustveni, mentalni, osebnosti ravni, kot povezanosti s staršema.
Starši boste hitro spoznali prednosti rednih masažnih prijemov, kot so, da otrok bolje spi, ima bolj trden spanec, manj joka, ima manj težav s trebušnimi krči in ostale vidne spremembe.

Dolgoročni učinki te masaže so tudi, da otroku občutek varnosti poglobi, zaupa vase, zmore sam sebe podpreti v adolescenci,samoregulacija notranjih stanj in mnogo več.

Starši se naučite preko dotika in pogleda prepoznavati potrebe dojenčka, VZPOSTAVITI STIK in povezanost z otrokom, ZAUPATI V SVOJE OBČUTKE ter tako že v prvih tednih graditi na odnosu, ki se odraža v odrasli dobi.

Vabljeni starši željni novih izkušenj, ki želite na novo spoznati ali nadgraditi dragocenost zavestnega dotika, podpore skupine v tem novem&ranljivem obdobju ter novih poglobljenih znanj na tem področju.