Predavanje: SPREMINJANJE GIBALNIH IN VEDENJSKIH NAVAD JE LAHKO ZABAVNO

dgr-3124Center premik in Karate institute vas vabita:

Na predavanje “Spreminjanje gibalnih in vedenjskih navad je lahko zabavno“. V sredo 28.9. ob 18:00 v Mestno knjižnico in čitalnico Idrija.

Na brezplačno delavnico “Sproščanje in odpravljanje bolečin v ramenih in križu”. V sredo 28.9., ob 19:30 v malo dvorano Športnega centra v Idriji. Potrebujete samo udobna športna oblačila.

Predavatelj in vodja delavnice: dr. Jernej Sever

Vsebina predavanja:

»Agresivno vedenje je mogoče prineslo določene prednosti v času pračloveka. Omogočalo je, da so ljudje dobili več hrane, ozemlja in spolnega partnerja, zdaj pa grozi, da nas bo uničilo.« (Stephen Hawking)
 
Brez razumevanje in vzgoje našega vedenja, bo človeštvo težko uresničevalo cilje trajnostnega razvoja, ker bodo globalne rešitve nenehno prihajale v konflikt z zasebnimi interesi posameznikov, držav, multinacionalk in ideologij. Na predavanju bomo pokazali, da med učenjem in oblikovanjem gibalnih sposobnosti in vedenjskih spretnosti obstaja mnogo podobnosti. Metode vadbe, ki jih uporabljamo pri gibalni vadbi lahko prilagodimo in jih uporabimo pri vadbi, spreminjanju in oblikovanju naših navad in vedenj.

 

sproscanje_roke[1]Vsebina delavnice:

Na delavnici bomo spoznali nekaj samostojnih oblik vadbe in preprosto masažno tehniko, ki nam lahko pomagajo pri sproščanju napetosti v ramenih in križu.