TRETJE ZMAJČKOVO TEKMOVANJE 26.3.2016 – MODRA DVORANA IDRIJA

DSCF1705Prihod in prijave: 9:00,   Začetek: 9:30

Spoštovani člani, vabimo vas na tretje »Zmajčkovo tekmovanje«, ki je namenjeno vsem otrokom od 5. pa do 14. leta, ki vadijo v Idriji, Sp. Idriji, Cerknem, Žireh, Črnem Vrhu in Ljubljani. Povabljeni so tudi prijateljski klubi iz Ajdovščine, Nove gorice in Postojne. Tekma je namenjena druženju in premagovanju tekmovalne treme in sledi načelu, da je najbolj pomembno sodelovati in se boriti po najboljših močeh. Otroci bodo razdeljeni v kategorije po znanju, spolu in starosti. Začetne in nadaljevalne skupine do rumenega pasu bodo nastopale v katah, starejši pa tudi v borbah.

Tekmovanje je za udeležence Zmajčkovega programa brezplačno.

Prijavo na tekmovanje bodo izvedli trenerji posameznih skupin. Vsi udeleženci dobijo diplomo o sodelovanju, najboljši pa tudi medaljo.

Štartnina za tekmovalce, ki niso vključeni v Zmajčkov program(povabljeni klubi) znaša 5 eur za bele in rumene pasove, ter 10 eur za oranžne in višje pasove.

Starše vljudno vabimo, da pridejo spodbujati svoje otroke.

Se vidimo v Modri dvorani v Idriji, v soboto, 26.3.2016!

TEKMOVALNA PRAVILA

TEKMOVANJE V KATAH ZA BELE, RUMENE IN ORANŽNE PASOVE – Zmajčkova pravila

Tekmovalci izvedejo dva nastopa. Izvjajajo lahko predšolsko ali šolsko kato. Pri najmlajših lahko glavni sodnik tekmovalcu pomaga tako, da mu šteje. Ocene obeh krogov se seštejejo. Otrok dobi oceno tudi, če mu nastopa ne uspe dokončati ali če naredi napako. Tekmovalci so razdeljeni po dveh stopnjah znanja (začetna skupina (beli pas), nadaljevalna skupina (dve črtici do rumeni pas), ter po starosti (5 – 6 let, 7 – 8 let, 9 – 10 let, 11 – 12 let).

TEKMOVANJE V KATAH IN BORBAH OD ORANŽNEGA PASU NAPREJ

KATE:

Tekmuje se po pravilih KZS.

9-10 let  kate se lahko ponavljajo, v finalu se izvaja druga kata

11-12 let Izvajati se mora vsaj tri različne kate

13-14 let Izvajati se mora vsaj tri različne kate

BORBE:

9-10 – borba traja 60 sekund

11-12 let – borba traja 90 sekund

13-14 let – borba traja 90 sekund

V primeru, da bo v skupini več kot 12 tekmovalcev se jih bo razdelilo v dve skupini po teži.