Spletna učilnica

spletna_ucilnicaDobrodošli v spletni učilnici Centra Premik. Na tej strani so predstavljene vsebine, ki so ali še bodo vključene v spletno učilnico.  Vsebine so za enkrat dostopne podjetjem in društvom, ki izvajajo enega izmed naših programov. Za  ogled vsebin se morate prijaviti s svojim uporabniškim imenom. Dostopne so tiste vsebine, na katere ste prijavljeni.

Prijava v spletno učilnico.  

V primeru, da niste dobili uporabniškega imena ali pa ste ga izgubili, pošljite obvestilo preko povezave registracija ali preko elektronskega sporočila na info@premik.si

Stresni odziv je naš zaveznik

vizualizacijaV modulu "Stresni odziv je naš zaveznik" bomo predstavili splošna prepričanja o stresu in njegovih učinkih in preverjali njihovo veljavnost. Predstavili bomo funkcijo stresa ter nevrofiziološke procese, ki delujejo v ozadju. Za vas pa smo izbrali tudi pester nabor kognitivnih tehnik in psihofizičnih oblik vadbe, ki nam lahko pomagajo pri soočanju z posledicami stresnega odziva in pri ozaveščanju procesov, ki sodelujejo pri naših čustvenih odzivih.

Zmajčkova učilnica

Zmajckove_sposobosti_knjizica-1_Page_10 Program V modulu "Zmajčkove sposobnosti” je enostaven program usmerjanje, spremljanja in spodbujanje gibalnih in mentalnih spretnosti, kot so moč, gibljivost, hitrost, ravnotežje, koordinacija, pozornost, motivacija in sodelovanje. Vsi otroci, ki so vključeni v Zmajčkov program imajo dostop do Zmajčkove spletne učilnice. Učilnico bomo počasi dopolnjevali. Vanjo bodo vključene razlage testiranj osnovnih gibalnih sposobnosti, aktualne vsebine povezane z vadbo v klubih, kratka vadbena zaporedja s pomočjo katerih bodo otroci lahko svoje sposobnosti razvijali tudi doma, odlomki iz otroškega romana “Varuhi življenja”, ter interaktivne vsebine. Zmajčkova spletna učilnica se nahaja na podstrani »Zmajčkove sposobnosti«.

MM metoda

fotografija_1 MM metoda je inovativna manualno mehanska intervencija, ki smo jo razvili v Centru Premik. Metoda pomaga pri izboljšanju gibljivosti, mobilnosti in sproščenosti sklepov. Kombinira različne pristope, kot so tridimenzionalna mobilizacija sklepov, proprioceptivno živčno mišično sproščanje (PNF), konceptualno pa se opira predvsem na razumevanje mobilnosti in sproščenosti sklepov v TJQ. V osnovi združuje štiri pristope: lokalno izključevanje učinka gravitacije(1), rahlo manualno ali mehansko vibracijo frekvence 2-7 Hz (2), krožne povezana gibe izbranega sklepa (3), metodo sprosti in podaljšaj (4).